Свято духовної єдності у Петрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

Свято духовної єдності

у Петрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

«Від нині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», - такі слова лунали під час проголошення акту Злуки 22 січня 1919 року. До цього дня нація йшла довгих 600 років. Сьогодній цей день є державним святом. Урочистості з нагоди єднання українського народу відбуваються у кожному населеному пункті. До цього свята духовної єдності долучилася і наша школа.

Учні школи разом з вчителями та батьками подбали про зовнішню атрибутику. Багато учнів прийшли до школи у вишиваних сорочках, із стрічками національних кольорів. Голівки дівчаток прикрашали квіти, бантики, стрічки жовтого та блакитного кольорів.

Навчальний день розпочався із створення Малого Герба України та звучання Державного Гімну.

Символом Злуки з 1990 року стали «живі ланцюги», які об’єднують різні куточки нашої квітучої України. Сьогодні, в день Соборності України, у нашій школі теж було створено «живий ланцюг». Всі учні школи взявшись за руки об’єднались у дружнє родинне коло.

Також цього дня учителем історії разом з учнями 9 класу підготовлено та проведено радіогазету «Волі народної дзвін». Учнів школи було ознайомлено з історією об’єднання українських земель.

До Дня Соборності України вчителем образотворчого мистецтва підготовлено виставку дитячих малюнків «З любов’ю до рідної землі». Шкільним бібліотекарем підготовлено тематичну виставку.

Протягом тижня класоводами та класними керівниками проводилися години спілкування присвячені Дню Соборності України.

24 січня проведено позакласний виховний захід для учнів 8- 11 класів присвячений Дню пам’яті героїв Крут та Дню Соборності України.

Кiлькiсть переглядiв: 105