Києво-Святошинська РДА про безкоштовне харчування в загальноосвітніх навчальних закладах

Смірнова Мирослава: Харчування залишилося безкоштовним для дітей 1-4 класів та пільгових категорій 5-11 класів у Києво-Святошинському районі!

На сьогодні відбувається процедура закупівлі послуг з організації гарячого харчування учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів пільгових категорій в загальноосвітніх навчальних закладах Києво-Святошинського району. Процедура закупівлі довготривала і відбувається в строгій відповідності до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель». Зазвичай вона триває близько 1,5 місяці, якщо в ході процедури відсутнє її оскарження або застереження з боку правоохоронних органів.

Саме такі застереження були після вивчення тендерної документації у Департаменту захисту економіки управління захисту економіки Національної поліції в Київській області.Відповідно тендерний комітет відділу освіти Києво-Святошинської РДА взяв до уваги лист правоохоронних органів, і 5 лютого 2018 року були відмінені торги, які були оголошені 26 грудня 2017 року. У свою чергу, відділ освіти РДА удосконалив технічне завдання з метою максимального забезпечення умов для отримання якісних послуг харчування. І 26 лютого 2018 року на веб-порталі Державних закупівель знову розміщене оголошення про відкриті торги.Звертаємо увагу, що це процедурне, технічне питання, яке жодним чином не впливає на умови харчування дітей! На сьогодні комунальне підприємство «Шкільні їдальні» здійснює харчування дітей за рахунок продуктів, закупки яких було здійснено завчасно.

«У разі, якщо хтось у навчальних закладах збирає кошти, потрібно звернутися в Києво-Святошинську РДА з відповідною заявою, а це буде підставою для звернення до правоохоронних органів! А тим, хто хотів спекулювати на цьому питанні, варто краще вчитися працювати. До того ж, на останній колегії було додатково винесено пропозиції на розгляд сесії щодо виділення 15 млн грн для організації харчування, при тому, що 15 млн грн було проголосовано ще в кінці грудня 2017 року!» - прокоментувала голова адміністрації Мирослава Смірнова.

Кiлькiсть переглядiв: 84